IN Groupe Umum Pemerolehan Nexus Perkukuh Kedudukannya sebagai Tumpuan Penting Rantaian Nilai Identiti di Eropah

PARIS, 5 Februari 2020 /PRNewswire/ — IN Groupe (dahulunya Imprimerie Nationale), pakar bertaraf dunia bagi perkhidmatan identiti dan digital selamat, memeterai satu perjanjian pembelian saham, pada Februari 2020, untuk memperoleh Nexus, peneraju Eropah bagi mendayakan identiti digital yang dipercayai untuk orang ramai dan benda. Penyempurnaan urus niaga ini tertakluk kepada syarat-syarat penutupan biasa dan dijangka ditutup dalam tempoh suku pertama tahun 2020.

Nexus menyediakan penyelesaian selamat yang menjadikannya mudah untuk mengeluarkan, mengurus dan membuat penggunaan bernilai bagi identiti yang dipercayai untuk orang ramai dan benda. Syarikat ini mengkhusus dalam perisian yang memperkasa penyelesaian yang lancar, automatik dan dikawal bagi mengurus kitaran hayat penuh identiti fizikal dan digital untuk orang ramai dan juga objek. Penyelesaian ini termasuk Infrastruktur Kunci Awam (platform PKI) yang hebat, Sistem Pengurusan Kad (CMS), aplikasi identiti mudah alih dan berasaskan atas meja (perisian tengah) dan get laluan akses digital.

Penyepaduan penyelesaian identiti digital baharu ini akan membolehkan kumpulan ini menyediakan pelanggan di Perancis, Eropah dan seluruh dunia dengan portfolio tawaran berbeza yang bersepadu, berasaskan teknologi yang canggih. Gabungan set teknologi ini akan memastikan agar perkhidmatan IN Groupe untuk kerajaan dan pelanggan korporat adalah lebih selamat, lebih teguh dan lebih kompetitif berbanding sebelum ini.

IN Groupe meneruskan transformasinya sebagai peneraju identiti global berpangkalan di Eropah khusus untuk peralihan daripada identiti fizikal kepada digital.

Selama 10 tahun, IN Groupe telah menunjukkan kebolehan uniknya untuk mengubah perniagaannya agar seiring dengan evolusi digital dalam sektor identiti. Hari ini, pemerolehan Nexus menggambarkan tahap baharu dalam menggabungkan keupayaan teknologi IN Groupe selepas pemerolehan SURYS pada Disember 2019.

BACA :  Penjujuk Oxford Nanopore Telah Meninggalkan UK ke China, Sokong Penjujukan Coronavirus Pantas, Sampel-dekat untuk Pengawasan Wabak

Pemerolehan Nexus memberikan IN Groupe, pengendali negeri untuk identiti, dengan kebolehan untuk menerajui peralihan daripada identiti fizikal kepada digital dalam persekitaran kawal selia Eropah.

⠀⠀⠀

Di samping itu, IN Groupe meluaskan aktiviti-aktivitinya ke dalam bidang IoT dan pengenalpastian objek melalui internet, seperti kereta terhubung. Nexus dikenali sebagai peneraju dunia apabila melibatkan perkhidmatan identiti berasaskan sijil yang mendayakan masa depan kereta berautonomi dan V2X.

IN Groupe akan memberi Nexus dengan akses kepada keupayaannya yang bertaraf dunia untuk mengintegrasikan sistem identiti yang sah dan digital bertaraf global. Ia juga akan memperkenalkan peluang-peluang baharu berhubung dengan portfolio pelanggan pelengkap antarabangsa.

Hubungi:
Isabelle Carassic, 
[email protected]
+33 (0)4-72-33-85-85

Related Links :

https://www.ingroupe.com/Suka baca artikel2 di Einz Dot My ?Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my