Cara Guna App Setel Petronas Isi Minyak Lebih Mudah (2021)

cara guna setel app petronas isi minyak

Setel app ini memang hadir waktu tepat ketika Malaysia dilanda pandemik.  Sebelum ini bila pergi stesen minyak nak kena beratur atau bersesak pula di kaunter untuk pembayaran. Terminal kad di pump tu pun kadang-kadang down, jadi nak selamat kena ada cash juga. Risiko tinggi bila tiada penjarakan fizikal diamalkan.

Untuk keselamatan dan kesenangan, guna app Setel saja, duduk dalam kereta pun boleh pilih pump dan bayar nilai minyak yang nak isi.

Cara Guna App Setel Petronas

setel app petronas referral code

Cara guna app setel Petronas untuk isi minyak sangat mudah, hanya perlu topup sejumlah duit dalam Setel Wallet atau sambungkan kad debit atau kad kredit anda. Boleh guna sambungkan dengan kad Petronas Mesra untuk kumpul Mesra Points. 

Bila sampai ke stesen minyak yang menyokong app Setel (setakat ini hanya Petronas), pilih nombor pump dan jumlah RM minyak, contohnya RM50. Kalau anda memandu bersama anak kecil, tak selamat sangat kalau tinggal anak dalam kereta dan anda pergi ke kaunter nak bayar. 

Jadi pilih lah cara yang lebih convenient, pakai smartphone sahaja.

Setel Promo Code / Setel Invite Code RM5 Percuma

Jika anda pengguna app Setel untuk pertama kali, masukkan invite code WAWMQ untuk kredit bernilai RM5 percuma bila mana anda topup dan isi minyak minimum RM30.

 

Selain topup app Setel guna online banking, kad debit atau kad kredit, anda juga boleh beli Setel Fuel Top-Up Voucher di Shopee. Ketika Shopee Sales, biasanya Setel akan menawarkan diskaun untuk pembelian, seperti RM100 nilai isian minyak pada harga RM96 sahaja.

Klik : Setel Fuel Topup Voucher Shopee

 

BACA :  Authorized Phone Service Center di Kota Bharu (Sony, Lenovo, Xiaomi, Huawei, Nokia)

Cara Topup Setel App Dengan Beli Reload Di Shopee

petronas setel fuel topup voucher shopee murah

⠀⠀⠀

Selain topup app Setel guna online banking, kad debit atau kad kredit, anda juga boleh beli Setel Fuel Top-Up Voucher di Shopee. Ketika Shopee Sales, biasanya Setel akan menawarkan diskaun untuk pembelian, seperti RM100 nilai isian minyak pada harga RM96 sahaja.

Klik : Setel Fuel Topup Voucher Shopee

Kalau anda ada Shopee Coins juga, boleh tebus sekali untuk penjimatan maksimum. Sebagai contoh, saya beli RM150 voucher minyak Setel pada harga RM128.12 sahaja lepas diskaun dan tolak shopee coins.

setel voucher code shopee petronas isi minyak murah

Cara topup app Setel guna voucher Setel beli dari Shopee, klik Shopee Updates dan copy code voucher dan paste dalam app Setel.

setel app topup voucher petronas

Senang saja cara guna app Setel isi minyak di Petronas. Selamat mencuba.

Klik : Beli Setel Fuel Topup Voucher Shopee

Download app Setel dan dapat RM5 percuma, Setel promo code WAWMQ https://setel.my/ref/wawmq🎥 SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL 💕


mi-band-5-malaysia

XIAOMI MI BAND 5 TERBARU 💯 - KINI DI MALAYSIA, COMEL, POWER DAN MAMPU MILIK 👌🏼


unifi-ia

DAFTAR UNIFI SEKARANG - PERCUMA 30 HARI PERTAMA - AGEN PENJUAL SAH TM


iphone se 2020 malaysia price

🔥Tak Perlu Belanja Besar Untuk iPhone. iPhone SE Baru, RM1999 Jer! 🔥

Leave a Reply