cara terminate digi postpaid guna email

Cara terminate Digi Postpaid menggunakan email, jadi anda tidak perlu lagi bazir masa ke Digi Center. Cara yang sama juga anda boleh guna untuk terminate Digi Broadband menggunakan email.

Cara Terminate Digi Postpaid Guna Email

Pertama sekali, sebelum anda terminate Digi Postpaid atau Digi Broadband guna email, pastikan tiada hutang atau bil tertunggak (outstanding balance) dan juga tiada baki kontrak. Ini penting untuk memastikan proses termination berjalan lancar dan cepat. Jika anda masih di dalam kontrak, anda perlu ke membayar penalti terlebih dahulu sebelum boleh terminate.

cara-terminate-digi-email

Hantar email ke help[at]digi.com.my dan sertakan nombor phone dan digi connect ID, Account No jika ada.

cara-terminate-digi-broadband

Tunggu email balas daripada Digi dan kemudian isi maklumat penting di dalam termination letter seperti Phone No, Acc No, Signed, Full Name, IC dan juga sertakan sekali salinan IC depan belakang.

Selepas siap semua, balas email dan tunggu pengesahan termination dibuat. Kali terakhir saya buat, tak sampai sejam sudah dapat email balas mengatakan proses termination berjaya.

Mudah saja kan cara terminate digi guna email? Tak perlu lagi berhabis masa bawa motor atau kereta ke Digi Center semata-mata untuk terminate.RELATED POSTS