CompactGUI Kecilkan Saiz Folder Software dan Games di Komputer Windows

compactgui

CompactGUI merupakan satu ulititi percuma untuk yang memudahkan fungsi “compression compact.exe” yang terbina dalam Windows 10. Dengan CompactGUI anda boleh kecilkan saiz folder yang besar kepada saiz lebih kecil. Contohnya folder Adobe Photoshop dengan saiz 3GB boleh dikecilkan kepada 1.5GB dan game sebesar 75GB boleh dikecilkan kepada 25GB. Ianya penjimatan yang sangat besar terutama kepada pengguna SSD dengan kapasiti terhad 120GB – 240GB.

CompactGUI Kecilkan Saiz Folder Software dan Games di Komputer Windows

compactgui kecilkan saiz folder windows

CompactGUI boleh digunakan pada mana-mana folder seperti folder Steam Library, folder Games atau folder software seperti Adobe Photoshop, Lightroom dan Adobe Premiere. Sebagai contoh, saya dapat menjimatkan 55% ruang storan pada HDD di laptop saya selepas saya compress folder PES 2018. Compression pula adalah sangat laju – untuk compress folder 17.9GB ke 8.2GB hanya mengambil masa kurang daripada 5 minit.

Menurut pembangun utiliti ini dan juga komuniti Reddit, CompactGUI tidak akan menyebabkan gangguan prestasi walaupun folder yang saiz asal besar telah dikecilkan sehingga 50% – 80%. Tetapi, bagi game yang kerap diupdate seperti Dota 2, anda perlu menjalankan CompactGUI setiap kali Dota 2 ada update besar.

Anda boleh lihat senarai games atau software yang telah di-compress menggunakan CompactGUI.

Download percuma CompactGUI di Github.

⠀⠀⠀


🎥 SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL 💕


mi-band-5-malaysia

XIAOMI MI BAND 5 TERBARU 💯 - KINI DI MALAYSIA, COMEL, POWER DAN MAMPU MILIK 👌🏼


unifi-ia

DAFTAR UNIFI SEKARANG - PERCUMA 30 HARI PERTAMA - AGEN PENJUAL SAH TM


iphone se 2020 malaysia price

🔥Tak Perlu Belanja Besar Untuk iPhone. iPhone SE Baru, RM1999 Jer! 🔥

Leave a Reply