Digi Broadband 100 Speedtest

digi broadband speedtest 2017

Sudah sebulan saya beralih ke Digi Broadband dan boleh dikatakan saya agak berpuas hati dengan kelajuan internet plan ini. Padan dengan harga.

digi broadband 100

Plan yang saya langgan ialah Digi Broadband 100 (RM100 /month) tanpa kontrak.

Digi Broadband 100 Speedtest

Peak download speed : 40+ Mbps (4G)

digi broadband review speedtest

Average download speed : 20+ Mbps (4G)

Upload speed : 8-10 Mbps (4G)

Ping : 30+ ms

digi broadband download speed

Download speed ~ 6.72 MB/s peak / average 3+ MB/s.


Secara jujur saya rasa Digi Broadband merupakan plan yang sesuai sebagai alternatif kepada Streamyx sekiranya anda boleh survive guna internet tanpa unlimited quota. Harga serta kelajuan yang ditawarkan pula lebih menarik jika nak dibandingkan dengan broadband Celcom, Maxis, Umobile dan Yes.

Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan komen di bawah ya!



Suka baca artikel2 di Einz Dot My ? Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my


RELATED POSTS

17 thoughts on “Digi Broadband 100 Speedtest”

    • P2p tak recommended at all.
      PS4 kalau untuk main game online better fibre internet untuk kurang ping/latency penting untuk game FPS dan FIFA misalnya.

  1. 48 Mbps tu dpt di area LTE-A ke?
    Device LTE class Cat4 atau Cat6?
    Ada beza ke antara device Cat4 dengan Cat6 dari segi internet speed ?

    • 48 Mbps tu LTE biasa je. LTE-A boleh naik laju lagi.
      Device baru2 biasanya Cat-6 dah rasanya, still internet speed depends pada coverage.
      Telco malaysia ni jarang dapat speed macam yang advertised so kalau dapat speed around 30-50 Mbps pun kira ok dah

      • Thanks for reply. Anyway, saya dah tukar plan ke Digi Infinite 150 (unlimited quota). Kalau guna BB100, x sesuai kalau nak tengok Iflix & netflix. Option terbaik untuk pelanggan yg tiada coverage unifi.

Leave a Reply