iOS 11.3 Sedia Dimuat-turun – Menambah Fungsi Battery Health Untuk Memeriksa Kesihatan Bateri Dan Pilihan Untuk Mematikan ‘CPU Throttle’

ios 11.3 battery health throttle

Setelah menjalani beberapa siri percubaan bermula Januari 2018, Apple akhirnya melancarkan iOS 11.3 secara rasmi untuk pengguna iPhone dan iPad. Antara penambahan baru dalam iOS 11.3 ialah fungsi Battery Health yang membolehkan pengguna memeriksa tahap kesihatan bateri iPhone. Battery Health juga mempunyai fungsi untuk mengaktifkan atau mematikan ‘CPU Throttle’ yang menyebabkan prestasi iPhone dengan bateri lama menjadi perlahan.

Download iOS 11.3 – Menambah Fungsi Battery Health Dan Beberapa Lagi Fungsi Baru

Jika anda masih ingat, beberapa bulan lepas Apple dikritik teruk selepas mengaku memperlahankan iPhone secara sengaja. Dan kini Apple memberi pilihan kepada pengguna samada untuk mematikan CPU Throttle atau hidupkan CPU Throttle untuk ketahanan bateri yang lebih lama.

Apple Dilaporkan Sengaja Memperlahankan Prestasi iPhone


Jom Tukar Bateri iPhone Di Apple Authorized Service Center

Perbandingan Sebelum Dan Selepas Menukar Bateri iPhone

download ios 11.3

Selain daripada itu, iOS 11.3 juga menambah beberapa fungsi lain iaitu Animoji baru untuk pengguna iPhone X, Health Records dan sebagainya.

Download iOS 11.3 sekarang untuk menikmati peningkatan baru.Suka baca artikel2 di Einz Dot My ? Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my


RELATED POSTS

Leave a Reply