Harga iPhone 6S dan iPhone 6S Plus – Sumber Dari Apple Store Malaysia

harga iphone 6s malaysia

iPhone 6S dan 6S Plus akan mula dijual di Malaysia secara rasmi pada 16 Oktober 2015. Kini, Apple telah menyenaraikan harga rasmi iPhone 6S dan iPhone 6S Plus di laman Apple Store Malaysia. Kami senaraikan harga iPhone 6S dan iPhone 6S Plus di bawah mengikut jumlah kapasiti.

Harga iPhone 6S di Malaysia

harga iphone 6s rose gold malaysia

BACA : Tips Beli iPhone 6S Tanpa Contract atau Dengan Contract Telco

iPhone 6S 32GB – RM2699 (harga rasmi setakat Julai 2017)

iPhone 6S 128GB – RM3199 (harga rasmi setakat Julai 2017)

Manakala untuk iPhone 6S Plus pula, harga adalah seperti di berikut;

harga iphone 6s plus di malaysia

iPhone 6S Plus 32GB – RM3199 (harga rasmi setakat Julai 2017)

iPhone 6S Plus 128GB – RM3699 (harga rasmi setakat Julai 2017)

harga iphone 6s plus lazada

Anda juga boleh mendapatkan iPhone 6s Plus dengan harga yang cukup murah di Lazada.

Klik iPhone 6S Plus 16GB – RM1999 (Apple Malaysia warranty, stok terhad)

harga iphone 6s plus lazada malaysia

Klik iPhone 6S Plus 32GB – RM2328 (Apple Malaysia warranty, stok terhad)


Saya menggalakkan beli iPhone baru pada kapasiti sekurang-kurangnya 64GB kerana untuk 2015 dan seterusnya, 16GB sudah tidak mencukupi. Rakaman video 4K, Living Photo, dan pelbagai apps dan games yang bersaiz besar menjadikan ruang storan iPhone 16GB tidak mencukupi.

Untuk pengetahuan, Apple Store Malaysia hanya menjual iPhone tanpa kontrak jadi anda boleh masukkan mana-mana kad sim Celcom, Maxis, Digi, Umobile atau lain-lain. Penghantaran iPhone yang dibeli dari Apple Store adalah dibuat menggunakan DHL mengikut pengalaman saya yang lepas.

Jika anda berminat membeli iPhone 6S/6S Plus secara kontrak daripada telco, buat masa sekarang hanya Maxis dan Digi sahaja baru memperkenalkan plan khas iPhone 6S mereka.

Maxis iPhone 6S Price List

Digi iPhone 6S Price List

Adakah anda berminat mendapatkan iPhone 6S? Kongsikan pendapat anda di ruangan komen ya.

Sumber : Harga iPhone 6S – Apple Store Malaysia

 



Suka baca artikel2 di Einz Dot My ? Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my


RELATED POSTS

32 thoughts on “Harga iPhone 6S dan iPhone 6S Plus – Sumber Dari Apple Store Malaysia

      • tau takpe. skrg semua telco dah start jual. beli ikut plan. ikot pakej. murah dan jimat. lg berbaloi. boleh bundle ngan internet sekali. kalau tak, takde guna la pakai iphone 6s dgn kelajuan internet 300mbps tapi tak ada internet data. hahaha!

        • kheeennn… pakai iphone canggih2 takde internet. wat malu jew.. sib baik i dh preorder ngan celcom sblm ni.. u know what, artis glamer sendiri yg hantar iphone tu kat customer yg pre order sblm ni.. tp nasib i tak baik sbb tak terpilih. huhu. kalau tak boleh dpt hantaran dr sam tu.. omg! jeles okay tgk video tu kat fb page celcom

          • untunglee kalau dapat. huhu. masa pre order tu dpt benefit apa? ke? rebate ke apa ke… mestila dpt murah lg kan. hehe

          • patot makcik2 kat ofis aku duk gosip artis ni artis tu g hantar iphone 6s kt customer. celcom punya la ni. baru aku paham apa yg diorang bualkan.

  1. itu le kezutan pre order.. dpt murah serendah rm 6.50 pastu retis yg g hantar kt u.. huhu.. tp dah takde dah..skrg benefit kalau ambik ngan plan dpt free complimentary 12gb setahun kuota internet.. untung uols..

    • oh dpt free kuota internet lg? yg optimiser celcom plan tu pon ada lg kuota bonus. makin bnyk la kuota. mau lebam biji mata tak tido manjang duk online. haha

      • Kalo ambik pakej celcom 85 tu ok. 2gb quota data + 1 gb free + 3gb optimiser dapat 6gb sebulan.

        Tolak rebate rm65, sebulan bayar rm20 je selama 10 bulan. Iphone dapat, data plan dapat 6gb, bulanan murah.

        • kaann.. gila murah. 20 ringgit sebulan utk 6gb. dh la smpai 10 bulan.
          so mana2 yg rasa mahal sgt iphone tu boleh la cuba plan first basic 85.

  2. zerolution maxis kata amik smartphone takde contract. bila aku tanya pasal iphone 6s kata ada kontrak lak. buat penat je aku g centre gigih nk tanya. tgk iklan kata takde kontrak excited le pegi. skali hampeh.

    • hahaha. kesian kau. itu le.. survey dulu sblm pegi. tgk website ke apa ke. takdela hampa bila dh tau. haha. semua ada kontrak la. mcm celcom tu pon ada jugak. 24 bulan kontrak.

      • strategi marketing lah tu. sbb tu kena buat research study dulu sblm ambik apa2. biar puas hati. aku tgk kt website celcom cara diorang explain plan pon senang nk faham. brapa kena bayar brapa dapat.

  3. mahal nye cam ne k beli kalau k beli mesti lh nk yg terbaik kan? kalau boleh k gb yg paling besar hehhe and nk warna pink 6s waaa best ye tapi sekolah lagi nk tuggu keje lambat fo lama ni dh nk mampos dh, dh nazak dh pon bilaw je boleh mampos aisshh nasib lh wt xam ne mahal sangat….

  4. tahun ni nk beli iphone sempena beday mak tpi mahal sngt, tertibe jmpa forum yg cite celcom ada plan untuk iphone pulak
    ingtkn dorg provide plan utk android jerr, baru msk keje terpksalh gune installment plan, x mhl pon.. berbaloi lh klau utk iphone.

    • ko nak ambik iphone 6 ke 6+? ..sblom u ambik bole check harga kt kedai iphone n berbanding dulu lar ..
      klaw u prefer nak ambik iphone ni buat contract tu ok lar u bole ambik kt telcos je …thn buat bayaran setiap bln ..

    • tk perlu so susah la, ambil dari kedai Apple terus sekurang-kurangnya you tk perlu bayar lebih lepas contract habis dan boleh juga ambil internet plan yang murah ma. Kasi lum sum sajaatelco makan duit sajaa lo

      • nk beli seketul mn ada duit..sbb tu org sggup hutang dgn telco..kurang la beban nak byar sekaligus.aku tgok kt orignal store tu mhal gila…aku pun bli guna easyphone celcom .msih mmpu byar bulan2.

      • yela,iphone mahal kn,sbb tu plan mhal je ade..padan la tu.gpon tgok data diorg byk ..xkn bli phone mhal2 tp internet xde..
        org byk duit je mampu bli iphone,xkn byar tenet kuar duit lg ckit xmmpu kot…hehehee..org ssah mcm aku mmpu tgok je..

  5. baru minggu lepas ni , mmbr aq ambik Iphone dkt telco c, dia bagitau berbaloi ambik kt telco berbanding ambik dkt kdai apple ni …ko bole cuba ambik kt telco c jugak lar sbb skrg ni dorang buat promo takda bayaran pendahuluan dan tanpa kad kredit tu bole ambik Iphone jugak…cuba ko gi telco c

  6. kalau installment dgn telco cel dorg cma ad plan first gold dgn platinum jerrr, yg mrh2 pnya xda pulak. mybe tuh sbb rmai xnk installment kot lol

  7. ambik kt kedai biasa xda phone protection cam celcom soo baik ambik dgn celcom lgipon kta lehh wassupp mak kta bila dia kt luar xyh asyik call jerr kaka

  8. kalau nk first blue lehh jerr sign up tanpa ambik phone dri celcom
    dh banding hrga rsanya ambik dgn telco lgi baloii la dgn intrnt xtakut mak sesat nanti

Leave a Reply