internet burung hantu
Pengguna Magic Sim kini boleh menikmati pakej Internet Burung Hantu iaitu internet laju percuma tanpa had bermula 1 pagi hingga 7 pagi setiap hari. Jom baca artikel sepenuhnya untuk ketahui bagaimana cara untuk menikmati Internet Burung Hantu di smartphone anda.

Internet Burung Hantu Review

internet burung hantu review
Internet Burung Hantu (IBH) ini bukanlah pakej baru dari Celcom / Xpax, tetapi merupakan freebies kepada setiap pengguna Magic Sim. Kenapa ia dipanggil burung hantu? Kerana internet laju percuma dan unlimited ini khas untuk mereka yang sering berjaga lewat malam dari pukul 1 pagi hingga 7 pagi.

Semua pengguna Magic Sim boleh guna Internet Burung Hantu. Syaratnya; mereka kena melanggan mana-mana pakej internet mingguan dan bulanan seperti dalam gambar di atas. Lepas langgan, barulah Internet Burung Hantu itu akan aktif setiap hari bermula 1 AM – 7 AM.

  1. Buat masa sekarang, IBH adalah unlimited !

  2. Boleh stream Youtube, browse facebook, download games daripada Steam dan macam-macam lagi pada tempoh tersebut tanpa sebarang caj dan had quota.

3. Download speed based on 3G, H+ atau LTE. Kalau kawasan anda tinggal ada LTE, anda boleh menikmati download speed yang super laju menggunakan IBH.

  1. Saya dapat speed H+ sekitar 800 kbps – 1.5 MBps bila download files menggunakan IDM.

  2. Saya dengar ada yang dah berjaya download files saiz lebih 10 gb dengan IBH. Saya harap anda semua tidak abuse internet free dan laju ini, kalau terlalu congested tak mustahil Celcom / Xpax akan terminate atau letak quota pada IBH ini.

Speedtest Internet Burung Hantu

internet burung hantu speedtest

internet burung hantu speedtest 2

internet burung hantu download speed test

internet burung hantu download speed test

Screenshot : IBH download speed H+ sekitar 600 Kbps – 1.5 Mbps (laju walaupun di kawasan luar bandar!).

Cara Langgan Internet Burung Hantu

internet burung hantu magic sim

Dail *118# di telefon pintar anda dan langgan mana-mana pakej Internet weekly atau monthly. Bagi pengguna Xpax lain, anda boleh migrate ke Magic Sim dengan membaca artikel ini. Atau anda boleh memohon sim kad percuma Magic Sim dari sini (selagi promosi masih ada).

Saya cadangkan langgan dulu pakej RM25 1gb sebulan untuk “test drive” IBH.


Sebarang komen boleh tinggalkan di bawah.

Klik butang share untuk kongsikan artikel ini kepada rakan FB dan Twitter anda.RELATED POSTS