Internet Burung Hantu Tidak Lagi Unlimited – Terhad Kepada 10GB Quota Bermula 28 April

internet-burung-hantu

Internet Burung Hantu Unlimited Quota, kini sudah tinggal sejarah. Menurut laman rasmi Celcom Xpax, pengguna Internet Burung Hantu (IBH) bagi Magic Sim generasi lama kini hanya boleh menikmati IBH sehingga maksimum 10GB quota.

Internet Burung Hantu Unlimited Quota Sudah Tiada Lagi

internet burung hantu 10gb quota

Bermula 28 April, Internet Burung Hantu percuma akan dikenakan quota maksimum 10GB bagi setiap cycle langganan bagi pengguna Magic Sim generasi lama. Manakala bagi pengguna New M4gic Sim pula, tiada lagi Internet Burung Hantu percuma kerana anda perlu melanggan pelan khas iaitu RM5 untuk 10GB IBH.

Apa pendapat anda mengenai keputusan Celcom menamatkan unlimited quota Internet Burung Hantu dan menggantikan dengan 10GB quota?

Sumber : Xpax Magic Sim Faq



Suka baca artikel2 di Einz Dot My ? Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my


RELATED POSTS

15 thoughts on “Internet Burung Hantu Tidak Lagi Unlimited – Terhad Kepada 10GB Quota Bermula 28 April

  1. Tiada XPAX Internet Burung Hantu secara percuma pada pelan ini, tetapi sebaliknya Celcom menawarkan data tengah malam (1 pagi – 7 pagi) pada RM5 untuk 10GB, atau RM2 untuk 2GB.

  2. sekarang ramai memilih telco tapi aku baru je guna xpax magic sim baru ni mmg unlimited free call dan lain2 lagi

  3. pancing customer belaka ni, dah ramai , buat capped plak 10gb , boleh repot ke ni kalau jenayah macam ni haha? jenayah terancang syarikat telco kih2

  4. ramai yg abuse kemudahan unlimited data ni tentu la mereka cappedkan quota. sebab mereka mereka yg suka abuse internet burung hantu ni la. kita kita yg lain menjadi mangsa. tak bole juga nak salahkan syarikat telco ni 100% sebab setgh customer complain internet slow time burung hantu ni. yg suka abuse data ni adalah yg suka tgk video online streaming dlm fullhd, truehd dan 4k. download p2p dll.

  5. xdk maknanya. celcom memang dh plan siap2 sebelum magic sim dilancarkan lagi utk limit 10gb bila dh smpai masanya.. it’s all business strategy bro… duit duit duit

  6. semua telco ada pakej internet burung hantu ke ? bagi i digi best sebab stil ada unlimited burung hantu, celcom plak dah hadkan data burung hantu jadi 10gb and 333mb je per day. Tapi coverage celcom still okay la for me, kalau tak cukup boleh add on RM5

Leave a Reply