Iobit Uninstaller – Perisian Yang Sangat Berguna Untuk Uninstall Program dan Membersihkan Sistem Operasi Windows

 

iobit-uninstaller-3

Tahukah anda, proses uninstall programs, games dan sebagainya menggunakan Control Panel (Add or remove programs) adalah sangat tidak digalakkan. Ini kerana, proses uninstall biasa akan meningalkan banyak files dan folders yang tersembunyi dan memakan banyak ruang storan dalam hard disk (atau SSD) anda. Kadang-kala, file registry yang corrupt juga mungkin tidak dibuang sepenuhnya dan boleh menyebabkan prestasi sistem operasi Windows terganggu.

Iobit Uninstaller merupakan perisian percuma untuk membantu anda uninstall programs secara lebih mudah dan juga membersihkan sekali file, folder, registry yang mungkin tersembunyi. Saya sudah menggunakan Iobit Uninstaller selama beberapa tahun dan ia boleh dikatakan antara perisian wajib ada bagi setiap komputer yang saya kendalikan.

Iobit Uninstaller Free Download

iobit uninstaller 2016

Anda boleh pilih programs yang hendak uninstall secara pukal, contohnya saya uninstall 14 programs yang bersaiz 29.4 GB sekaligus.

iobit-uninstaller-2

Selepas uninstall programs menggunakan IobitUninstaller, anda boleh memilih deep scan untuk membuang fail yang tidak lagi diperlukan.

⠀⠀⠀

Download Iobit Uninstaller (freeware – pastikan anda uncheck pilihan untuk install Advanced System Care)

Selamat mencuba! 🙂🎥 SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL 💕


mi-band-5-malaysia

XIAOMI MI BAND 5 TERBARU 💯 - KINI DI MALAYSIA, COMEL, POWER DAN MAMPU MILIK 👌🏼


unifi-ia

DAFTAR UNIFI SEKARANG - PERCUMA 30 HARI PERTAMA - AGEN PENJUAL SAH TM


iphone se 2020 malaysia price

🔥Tak Perlu Belanja Besar Untuk iPhone. iPhone SE Baru, RM1999 Jer! 🔥

Leave a Reply