PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) Kini Mencatat 6 Juta Jualan di Steam

pubg steam

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) merupakan kejutan yang tak dijangka dalam komuniti peminat permainan menembak (FPS) di mana ia telah terjual sebanyak 6 juta sejak pelancaran di Steam. PlayerUnknown’s Battlegrounds kini merupakan game antara yang paling popular di Twitch dan Youtube, serta di tempat ketiga bagi game paling ramai pemain di Steam, di belakang Dota 2 dan CS:GO. Tinjaun saya di reddit juga mendapati game ini sangat sangat trending ketika ini.

PlayerUnknown’s Battlegrounds merupakan permainan survival FPS ala Battle Royale / Hunger Games di mana pemain bertempur di sesuatu lokasi menggunakan pelbagai jenis senjata untuk hidup.


PlayerUnknown Battlegrounds (PUBG) Kini Mencatat 6 Juta Jualan Sejak Pelancaran

pubg steam malaysia

Jika anda belum pernah bermain PlayerUnknown’s Battlegrounds , anda boleh dapatkan PUBG di Steam pada harga RM 74.99 (Windows sahaja).

Saya kurang pasti PlayerUnknown’s Battlegrounds ini popular di Malaysia atau tak, jika anda salah seorang pemain PlayerUnknown’s Battlegrounds boleh kongsikan reviu game ini di ruangan komen ya!

Sumber : PUBG 6 Millions SalesSuka baca artikel2 di Einz Dot My ? Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my


RELATED POSTS

4 thoughts on “PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) Kini Mencatat 6 Juta Jualan di Steam”

Leave a Reply