Shopee Kini Membenarkan Pembelian Secara Ansuran (Zero Interest Credit Card Installment Plan)

shopee installment plan credit card

Berita baik kepada pengguna setia Shopee kerana anda kini boleh membeli barang secara ansuran menggunakan 0% interest credit card installment plan.

Shopee Installment Plan – beli barang di Shopee dan bayar secara ansuran

Sebelum ini saya pernah berkongsi cara beli barang di Lazada, 11street, Senheng dan bayar secara ansuran. Artikel tersebut menerima banyak kunjungan setiap hari. Anda boleh baca dengan klik di bawah.

BACA :  Cara Membuat Pembelian Secara Installment di Lazada, 11street, Shopee Dan Senheng

 

Pembelian secara ansuran di Shopee hanya terhad kepada item-item tertentu sahaja, biasanya barangan elektrik, gajet, perabut rumah dan sebagainya. Shopee installment plan memerlukan anda ada kad kredit Maybank atau Public Bank dan pembelian boleh dibayar secara ansuran dalam tempoh 6 bulan atau 12 bulan secara 0 peratus faedah.

Shopee | Beli Barang Secara Ansuran


Contoh pembelian di Shopee secara installment :

Item Harga Penuh Ansuran 6 bulan Ansuran 12 bulan
TV 32″ 599 99.83 x 6
TV 55″ 2399 399.83 x 6 199.2 x 12

Installment plan ini berguna untuk pembelian barangan yang bernilai besar seperti TV, mesin basuh, peti sejuk, laptop ataupun gadget seperti camera Sony A7III, smartphone terbaru seperti iPhone XS dan Note 9 juga. Asalkan anda mampu bayar nilai ansuran setiap bulan, barulah buat pembelian secara ansuran ya.


maybank2 gold card malaysia shopee installment

Belum mempunyai credit card? Nak cara mudah beli barang secara installment?

Apply Maybank Credit Card Online

Tiada caj tahunan dan mudah lulus dengan pendapatan RM2500 sebulan. Credit Card Maybank 2 Gold boleh buat installment 0% interest dengan mudah di Lazada, 11street, Shopee, Senheng dan banyak lagi berbanding credit card bank lain. Apply secara online untuk kelulusan express.Suka baca artikel2 di Einz Dot My ? Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my


RELATED POSTS

24 thoughts on “Shopee Kini Membenarkan Pembelian Secara Ansuran (Zero Interest Credit Card Installment Plan)”

    • interest 0% tu kalau kita bayar on-time, lebih atau tak kurang daripada amount yang kita kena bayar based on statement credit card.

      contoh, beli barang harga rm1200, installment 6 bulan. setiap 15hb wajib bayar rm200. kalau bayar kurang dari 200 atau bayar lewat, baru dikenakan interest.

  1. sy tak pasti ada masalah untuk installment atau ada salah step. nak beli Pc pilih installment payment bila dah pilih Maybank utk installment tekan sah. keluarlah tempat untuk isi detail kad bank kita. sy dh isi semua tekan proceed. lepas loading kena isi kod dapat drpd SMS. after few moment dia kata “your card added” kire mcm tu la ayat dia. lepastu dia go back ke page pilih payment method dia set ke online banking. sy pelik la asal dah isi detail tp still xde benda berubah. sy tekan balik ke installment pilih maybank semula pastu dia suruh isi detail kad lagiii. sy dah repeat step 5 kali. burn 5 ringgit. pls tolong guide..

  2. Kalau cara installment tu cuma ada pilihan maybank atau shoppe means kena ada anatar Salah satu nya ke untuk buat pembayaran secara credit card

Leave a Reply