Yoodo Bagi Sim Card Dan 20GB Data Percuma – Jom Request Sekarang !

yoodo-sim-card-malaysia

Yoodo adalah telco baharu yang membenarkan pengguna untuk memilih sendiri jumlah penggunaan data, sms, panggilan mengikut bajet masing-masing. Sempena bulan Ramadhan 2018 ini, Yoodo ada menawarkan sim card percuma dengan 20GB data percuma. Jom ikuti artikel ini sepenuhnya jika anda berminat untuk mendapatkan sim card percuma juga seperti saya.

Yoodo Bagi Sim Card Dan 20GB Data Percuma – Jom Request Sekarang !

Untuk mendapatkan sim card percuma, tekan butang di bawah dan klik “No thanks, I just want a free SIM“.

Yoodo Free Sim Card

Masukkan nama, alamat untuk penghantaran sim card. Biasanya dalam 2-3 hari sim card akan sampai.

yoodo 20gb data sim card


Selepas sampai sim card, download app Yoodo di App Store atau Play Store. Login dan anda diminta pilih pelan bulanan. Saya galakkan pilih pelan RM3 untuk 50SMS hanya untuk mendapatkan 20GB data percuma. Sekiranya perlu, masukkan maklumat debit card untuk pengesahan pembayaran akaun.

Anda juga boleh memasukkan promo code di ruang seperti dalam gambar di atas. Masukkan promo code xtprh7096 untuk kredit RM20 percuma Yoodo.

Untuk mendapatkan 20GB data percuma, klik bahagian data dalam app Yoodo dan redeem 10GB data sebanyak RM10 (buat 2 kali).

yoodo auto renew

Jika anda hanya sekadar mahu mencuba Yoodo, pastikan matikan fungsi auto-renew dengan klik butang OFF di plan bulanan anda dalam app Yoodo.

yoodo speedtest

Memandangkan Yoodo menggunakan line Celcom, jadi sambungan data internet adalah lebih laju dan lebih baik berbanding Unifi LTE.

yoodo raya promo

Tawaran Yoodo ini hanya pada 16 May hingga 17 June 2018.

Share kepada rakan-rakan anda yang nak sim card percuma dengan 20GB data percuma !Suka baca artikel2 di Einz Dot My ?Jom follow kami di media sosial dan berkongsi pandangan atau persoalan anda; https://fb.com/einsmy https://twitter.com/einztrigger https://instagram.com/einz.my


15 thoughts on “Yoodo Bagi Sim Card Dan 20GB Data Percuma – Jom Request Sekarang !”

 1. dalam email sy , pihak yodoo memberitahu sim card telah sampai di opis atau pengawal keselamatan tetapi sampai ke hari ini xde . harap dpt membantu saya.

  Reply
  • masa dapat sim card tu, dalam app yoodo kat phone tu akan ada pilihan nak pilih nombor atau kekal nombor sedia ada.

   jangan lupa masukkan promo code xtprh7096 untuk rm20 credit percuma

   Reply
  • hi. saya baru daftara yoodo tdi. tpi sy pilih non auto renewal. and bila dh hbis dftr, belum byr apa. adakah ini brmksud saya kena byr bila dpt sim kad(COD) atau mmg xprlu byr apa2 lgi selagi saya xtopup? trima kasih. hrp boleh tlg jwb…

   Reply
   • masa dapat sim nanti, yoodo app akan ada option untuk pilih plan mana nak guna. boleh pilih sms, data, call berapa rm nak guna sebulan. kalau masa daftar tu biasa dapat rm20 free credit boleh guna as credit untuk activate plan yoodo

    Reply
  • kalau kekal nombor lama dan port ke yoodo, memang celcom potong line lama tukar ke yoodo. tapi coverage data speed etc sebijik sama sebab celcom dan yoodo ni satu company

   Reply

Leave a Reply